Eeuwig Leven Instituut en Uitgeverij
... voor Mens en Ziel ...
Van de wieg tot het graf kan de mens-en-ziel begeleid worden.
Zielenbegeleiding ... een bijzonder specialisme!
De vergeten ziel

Onbewust of onbekend

Toch is iedereen gewend

Aan een lichaam en een geest

We vergeten nog het meest

Dat we zielen zijn!

© Yolanda Rijks

Zielenbegeleiding
Voor steeds meer mensen is, naast goede medische zorg, een waardig levenseinde en een 'goede' dood belangrijk.

De behoefte aan het wegnemen van angst en onrust en bewuste aandacht tijdens het contact met de stervende en de familie - zowel praktisch, emotioneel, spiritueel gedurende deze bijzondere, gevoelige tijd - is groot.

Wie doodgaat kan worden bijgestaan door mantelzorgers, vrijwilligers terminale zorg, geestelijk verzorgers, stervensbegeleiders en uitvaartverzorgers die (naast de arts en verpleegkundige), vóór, tijdens en na het sterven helpen.

Onbekender zijn de Zielenbegeleiders die zich, naast het lichamelijke welzijn ook inzetten voor het geestelijke én spirituele welzijn van de stervende en de familie.

53% van alle Nederlanders gelooft in een leven na de dood. Daarvan gelooft 10% in het bestaan van de ziel...

In 2015-2016 heb ik onderzoek gedaan naar ervaringen met spirtuele stervensbegeleiding. De resultaten en conclusies zijn hier te vinden.

© Yolanda Rijks

Boek: 'Is het gisteren of vandaag' - Dementie anders bekeken


Schrijfster: Trijnie Lucht

1e druk januari 2017

Eeuwig Leven Uitgeverij

paperback ISBN: 978-94-92104-24-3

'Is het gisteren of vandaag' vertelt de persoonlijke ervaring van auratherapeute Trijnie Lucht. Ze heeft haar moeder begeleid gedurende de ziekte dementie en tijdens haar stervensproces. Deze periode bestrijkt enkele jaren en gaat door na het overlijden van haar moeder, wat tot nieuwe inzichten leidt.

Trijnie Lucht heeft al jaren een praktijk voor persoonlijke begeleiding waarbij ze gebruik maakt van het waarnemen van de aura. Het was dan ook een logische stap om de aura van haar moeder te observeren nadat bij haar de ziekte dementie werd geconstateerd.

'Is het gisteren of vandaag' is een verhaal geworden over intense liefde die niet vanzelfsprekend was tussen moeder en dochter. Een verhaal wat deels in dagboekvorm is geschreven. Tevens zijn de meditaties opgenomen die Trijnie geholpen hebben inzicht te krijgen in het proces van haar moeder. Deze meditaties hebben ook geleid tot een doel, een spiritueel huis realiseren voor mensen die lijden aan dementie, maar dan anders bekeken.

 


Wat je zelf voor een overledene kunt doen ...

lees je in het boekje Aandacht voor een overledene.

Gebruik de AVEO-Kaarten voor Nabestaanden (voor binnen en buiten!) om gedachten aan jouw gestorven geliefde levend te houden.

Bestel hier: